Hulp en uitleg

Zie ook http://www.podplaza.nl/index.php?page=15 voor meer uitleg en handige instructiefilmpjes!

Help, de uitzending hapert!

Klik hier voor hulp bij het downloaden van de shows naar uw eigen PC. Tip: er is ook een handig filmpje, maar daarin wordt Podje Opera niet als voorbeeld gegeven. Het principe is echter hetzelfde.

Wat is Podcasten in vredesnaam?

Heel simpel gezegd is Podcasting 'radio maken zonder radiozender', waarbij de programma's worden verspreid via Internet en op elk gewenst moment kunnen worden beluisterd.

Net als een MP3-bestand met muziek kan een Podcast beluisterd worden via een PC of laptop, maar ook via een MP3-speler, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Podcasting staat een uitgebreidere uitleg.

Hoe kan ik dit beluisteren?

Op dit moment kan dat het beste via deze website of via onze pagina op Podplaza.nl, te vinden via deze link: http://www.podplaza.nl/podjeopera.


Hoe zorg ik dat ik elke keer ge´nformeerd word over een nieuwe aflevering?

Als u geen RSS-software gebruikt (zoals de iTunes-software) om automatisch te volgen wanneer wij een nieuwe aflevering plaatsen, willen we u ook met genoegen per email waarschuwen. U kunt (kostenloos) lid worden van onze mailinglist. Aanmelden kan hier.

Mag ik een Podcast vaker beluisteren of hebben jullie dat liever niet?

Luister zo vaak u wilt, wanneer u wilt en hoe u wilt! Het is geen enkel probleem als u luistert via onze eigen website of Podplaza.nl maar als u het bestand wilt 'downloaden' om het te bewaren of te beluisteren via een MP3-speler, ga dan gerust uw gang!

Werkt een Podcast alleen met een iPod, dus een MP3-speler van Apple? Of met Apple-computers?

Nee, een Podcast is op ALLE MP3-spelers en computers te beluisteren, maar als u een iPod heeft kunt u het (gratis) programma iTunes gebruiken om de nieuwste Podcasts automatisch te downloaden en op uw speler te zetten. Dat kan echter ook prima zonder iTunes!

Kijk eens rond op de helpsectie van Podplaza.nl, waar informatieve filmpjes zijn te bekijken.

Ik heb een andere vraag...

Wij helpen u graag. Gebruik het formulier mail sturen en wij proberen u zo snel mogelijk een reactie te sturen. Het mag een technische vraag zijn, maar het mag natuurlijk ook over Opera gaan!

Submenu