De makers

Piet van Everdink (1959)

Al heel vroeg was Piet bezig met muziek. Als kind was plaatjes draaien zijn grote hobby. Gaandeweg begon zijn muzikale voorkeur zich toe te spitsen op de klassieke muziek. Toen in het najaar van 1976 het Zweites Deutsches Fernsehen een filmversie uitzond van ‘Il Barbiere di Siviglia’ van Rossini was hij van het ene op het andere moment operafan en ging hij op onderzoek uit om ‘alles’ van dit genre te leren kennen.

Tijdens zijn studie aan de pedagogische academie werd zijn interesse gewekt voor het gesproken toneel. In 1986 sloot hij zich aan bij het Goois Miniatuur Theater, een amateur-toneelvereniging, die zich ten doel stelt om het literaire repertoiretoneel op een zo professioneel mogelijke wijze te brengen. Hij speelde daar in stukken van uiteenlopende auteurs als Euripides, Tsjechov, Heijermans en Mrozek. Toen hij weer in Amsterdam kwam wonen, sloot hij zich in 1996 aan bij opera- en operettevereniging Thalia. Aanvankelijk zong hij daar in het koor; sinds 2001 zingt hij ook rollen, in o.a. ‘Monsieur Choufleuri’, ‘La vie Parisienne’ en ‘HMS Pinafore’.

Van 1997 tot 1999 heeft Piet ook nog met veel succes in een bruine kroeg in de Jordaan een operaprogramma gepresenteerd. Omdat hij in de loop der jaren de nodige kennis had vergaard, kon hij zodoende makkelijk inspelen op de wensen van het publiek.


Mail Piet voor vragen over de muziek of voor verzoekjes:

Klik hier voor een groot interview met Piet over zijn hobby en Podje Opera!

Martijn Warnas (1973)

Martijn is (of was) filmcriticus, columnist, radiomaker, voice-over en webmaster. Kortom, hij doet zijn uiterste best om geen baan te hoeven zoeken in zijn echte vakgebied, Communicatie. Hij werkt al sinds 2001 als freelancer. Zijn persoonlijke website (en levenswerk) is warnas.net.

Zijn belangstelling voor opera begint (en eindigt, ondanks Piets inspanningen) bij de stukken van Gilbert & Sullivan en hij slaat dan ook geen voorstelling binnen Nederland over. Zo kwam hij ook in contact met Thalia en hoewel hij geen formele zangtraining heeft was hij als bariton "goed genoeg om helemaal achteraan te mogen staan", zoals hij het zelf omschrijft. Martijn speelde mee als koorlid in Thalia's uitvoeringen van The Sorcerer en Pan Y Toros. Verder maakt en zingt hij af en toe een liedje op zijn keyboard, waarmee hij zelfs bij op 3FM te horen was! Horen? (Link opent geluidsbestand.)

Martijn produceert en presenteert nog meer Podcasts.

Mail Martijn voor technische vragen over de site of over Podcasting:

Of mail ons allebei:

De adressen zijn helaas niet aanklikbaar, als bescherming tegen spam.